Door het maken van foto’s leggen we ons leven vast. Tegenwoordig maak ik (en met mij denk ik vele anderen) mijn foto’s vaak met mijn mobiel. Na een tijdje loop je tegen de opslaglimiet aan en moet je je foto’s back-uppen. Ik ben toen Google photo gaan gebruiken en dat bevalt me erg goed! Wat ik niet wist is dat ik met Google Photo ook heel gemakkelijk mijn foto’s terug kan vinden.

Pay with a photo!

Google Photo presenteert in New York een “Food Truck” waar je kunt betalen met een foto. En wat is hij leuk! Het werkt als volgt, je krijgt een thema bijvoorbeeld “strand” dan begint de teller te lopen. Als je binnen 20 seconden een eigen strand foto gevonden hebt krijg je een gratis wafel.
Met deze campagne wil Google laten zien hoe makkelijk en snel je je foto’s kunt vinden wanneer je ze bewaard op je Google Photo account.

To the test

Maar goed dat ik deze campagne tegen kwam anders had ik echt niet geweten dat deze functie bestond! Slecht van mij als trouwens als Google Photo gebruiker. Ik heb het meteen even uitgetest en het werkt idd echt wel heel erg fijn. Zonder dat ik zelf categorieën aan mijn foto’s heb toegekend vind de zoek functionaliteit bijvoorbeeld alle foto’s met sneeuw, of met strand, of met honden. Zo vind ik ook snel alle foto’s van onze trouwe vriend Bones.

Google Photo Honden

Terug naar de gratis wafels van Google

Een leuke aankondiging, een mooie gewrapte truck, een verpakking voor de wafeltjes, een promo team in stijl… bij een event als dit heb je veel leuke momenten en content om te communiceren op verschillende kanalen. Als je het goed aanpakt en mensen zijn tevreden dan maak je ook nog kans dat er over je getweet word.
Zie hieronder een overzicht van de verschillende uitingen. En vergeet ook niet het filmpje te kijken!

Screen Shot 2015-08-26 at 20.49.02

Screen Shot 2015-08-26 at 20.48.53

 

 

Een blog door Geertje van Trier