Mmm Oreo, het liefst met witte chocolade eromheen. Maar nee die koop ik niet snel want wát een calorieën…
Ik weet het, wat praat ik nou..? Toch kies ik liever voor een meer verantwoord tussendoortje. Ik heb afgelopen week voor het “koffie” koekjes schap gestaan opzoek naar het koekje met de minste suiker, ik heb HET koekje niet gevonden. Toch weer terug naar de rijstwafel met pure chocolade laagje. (Tips zijn altijd welkom!)

Oreo Thin

Nu komt Oreo met een dunne variant met 130 calorieën waar in de regular maat 160 calorieën zitten. Dus het verschil is niet denderend maar er IS een verschil. En waar “us grown-ups” toch wat op de lijn letten, wie weet gaan meer volwassenen nu aan de Oreo thins.

Een functie voor “het kleine ding”

Alle gekheid op een stokje, Oreo gooit het met hun promo filmpje voor de Oreo Thin niet op de calorietjes maar verteld een verhaal over alle vingers die een bepaalde symboliek hebben gekregen, zelfs internationaal, en alleen die arme pink zij hangt er altijd maar een beetje bij. Onze pink zal dus heel erg blij zijn met de komst van de Oreo Thin want daarmee heeft ook “het kleine ding” een doel in haar leven gekregen. De Oreo Thin is zo verfijnd, dat je het enkel kunt eten met je pink in de lucht. Dus, draaien, dippen & likken maar! In het geval van de Oreo Thin dus wel met je pink in de lucht!

Mooie storytelling en krachtige symboliek

Over all vind ik dat Oreo in dit filmpje een mooi verhaal verteld met de symboliek van onze vingers. Krachtige symbolen die we over de hele wereld kunnen gebruiken om iets duidelijk te maken. Of het Oreo Thin symbool een internationaal gebruik gaat worden betwijfel ik maar toch vind ik het filmpje in zijn symboliek mooi om te delen.

Bekijk hier het filmpje:

Oreo Thin

 

Een blog door Geertje van Trier